Blog
1

Együttműködő CIO, sikeres CIO

Mi a különbség a jól teljesítő és a kullogó vállalatok IT-részlegei között? Mennyivel nőnek az IT-fejlesztésekre fordítható összegek és mire fordítják a vállalatok ezeket az összegeket? Összeállításunkból kiderül.

Átfogó vállalati elemzést készített a Gartner, melyben azt vizsgálták, hogy a digitális átalakulás küszöbén lévő, jól teljesítő vállalatoknál hogyan alakul az IT-osztály költségvetése, milyen technológiákat tartanak fontosnak és mi az attitűdjük a startup cégekkel szemben. A kutatást 93 ország 2598 vállalatának megkérdezésével végezték el.

 

A digitális ökoszisztéma

A jól teljesítő vállalatok mély és bonyolult kapcsolati hálóval rendelkeznek a jól működő digitális ökoszisztémában. Amikor az elemzőcég ökoszisztémáról beszél, akkor nem csak az ellátási láncot vagy a terjesztési hálózatot veszi figyelembe, ez csak a kezdet. A digitális ökoszisztéma egymástól függő szereplők csoportját jelenti (vállalatok, emberek és dolgok egyaránt), akik szabványosított digitális platformot osztanak meg maguk között, kölcsönösen hasznos célok érdekében. A tagok egymás között tehát megosztják és közösen fogyasztják az erőforrásokat, algoritmusokat, képességeket. A digitális együttműködésben a megosztás felülírja a protekcionizmust, a hagyományos üzleti modellek átértékelődnek.

A digitális ökoszisztémának kiemelt szerepe van a sikeres IT-vállalatok életében. Az adatok azt mutatják, hogy a jól teljesítő vállalatok többsége (79 százaléka) tagja egy digitális ökoszisztémának, ezzel szemben a lemaradó, hátul kullogó cégeknél 24 százalék ez az arány. A digitális ökoszisztéma elfogadása globális trend, a vizsgált régiók között pár százalékpontos eltérés van csupán (a hazánkat is magába foglaló EMEA régióban például a megkérdezettek 50 százaléka tagja egy hasonló együttműködésnek).

A digitális partnerek száma az elkövetkező években várhatóan növekszik, az EMEA régióban az átlagos 64 partnerről 127-re. Ez egyébként világviszonylatban magas számnak számít, ahol az átlag 86 partnerrel való együttműködést tart valószínűnek. A várakozás szerint egy jól teljesítő cégnek 2018-ban 143 partnere lesz, a kullogó vállalatoknak csupán 62. Ez a digitális ökoszisztéma a közös alkotás, az értékteremtés platformja a jól teljesítő cégek 70 százalékánál (a kullogók 45 százalékánál). Ezen a közös téren keresztül vásárolnak új termékeket, és ugyanitt értékesítés is folyik: a jól teljesítő cégek 36 százaléka él ezzel a lehetőséggel, szemben a kullogó vállalatok 13 százalékával.

A digitális jéghegy csúcsa
Az informatikai igazgatók egy része úgy tekint a digitális technológiára, mint az ügyfelekkel történő kapcsolattartást segítő eszközre, azonban ez csupán a digitális jéghegy csúcsa – derül ki a Deloitte informatikai vezetők körében elkészített globális felméréséből. A megkérdezettek 28 százaléka az átlagosnál gyengébbnek tartotta cége IT-tevékenységét a digitális funkciók szempontjából, különösen az ügyfél- és a digitális élmény, valamint az adatelemzés terén. Az informatikai vezetők 20 százaléka szerint a szükségesnél kevesebb befektetést fordítanak feltörekvő technológiákra és adatelemzésre. A CIO-k 57 százalékánál a vevők jelentik az első számú prioritást a cégük számára, mégis a válaszadóknak csak kevesebb mint fele (45 százalék) vett részt aktívan a vásárlói élmény kialakításában, illetve működött közre az ügyfélszerzésben, az ügyfelek megtartásában és az ügyfélhűség erősítésében (44 százalék).

A kutatás szerint növekszik a digitalizációra fordítandó összeg: míg régiónkban az IT-költségvetés 19 százaléka megy el digitalizációra, egy év múlva a 29 százalékát fordítjuk erre a célra. Nem meglepő módon a jól teljesítő cégek arányaiban várhatóan többet áldoznak az IT-költségvetésükből a digitalizációra 2018-ban, mint a kullogó cégek (43 százalék vs. 16 százalék). A CIO-k egyébként növekvő IT-költségvetéssel számolhatnak, átlagosan 2,2 százalékkal bővül a vállalatokon belül informatikára fordítható összeg (régiónkban szerényebb, 1,4 százalékos növekedés várható).

 

A fontos technológiák

A jól teljesítő vállalatok BI, elemző megoldásokba fektetik pénzüket (47 százalékuk), míg a kullogó vállalatok az ERP-technológiákra összpontosítanak (30 százalékuk). A második legfontosabb technológia ezen a téren a felhőszolgáltatások és -megoldások (a jól teljesítők 34 százaléka, míg a kullogók 29 százaléka tartja ezt fontosnak), a harmadik pedig a digitalizáció (20 százalék vs. 8 százalék). Hosszabb távon, az elkövetkező öt évben az előrehaladott elemzés-megoldások (81 százalék), az IoT (48 százalék) és a digitális biztonság (43 százalék) lesznek a cégek fókuszában.

Bármennyire is szeretnénk, a piacon fellelhető technológiák csak részben fedik le a digitális ökoszisztéma igényeit, ezért házon belül is fejleszteni kell. Érdekes, hogy itt is számottevő a különbség a jól teljesítő és a kullogó vállalatok között: az első csoportba tartozók nagyobb arányban támaszkodnak a saját belső fejlesztésekre (40 százalék vs. 26 százalék), mint a piacon megvásárolható technológiákra, származzon az új vagy meglévő partnerektől (56 vs. 69 százalék). A jól teljesítők továbbá nagyobb valószínűséggel dolgoznak együtt egy startuppal, mint a kullogók (78 vs. 45 százalék).

 

Készítsük fel a vállalatot a digitális ökoszisztémára

A technológiai felkészülés után vállalatunkat fel kell készíteni a digitális ökoszisztémára is. Az ezen a téren jól teljesítő vállalatok a kétsebességű IT-s fejlesztések hívei – ahogyan az elemzőcég fogalmaz, növekszik a „bimodal IT” elfogadottsága. Ez azt jelenti, hogy az IT-fejlesztések egy része a stabilitásra, másik része a gyorsaságra, innovatív, agilis megoldásokra összpontosít. A jól teljesítő cégek 68 százalékánál létezik kétsebességű IT, szemben a kullogó vállalatoknál mért 17 százalékkal.

Joggal mondhatná mindenki, hogy könnyű a jól teljesítő vállalatoknak a startup cégekre, az együttműködésre, a költséges belső fejlesztésre összpontosítani, hiszen elegendő pénz áll rendelkezésükre, nem korlátozza őket a költségcsökkentési kényszer. Ez azonban nem igaz, az elemzés azt mutatja, hogy a jól teljesítő és a kullogó vállalatoknál (55 és 48 százalékuknál) is egyaránt elvárás, hogy szűkebb legyen az IT-költségvetés.


Milyen IT-technológiákra összpontosítanak a vállalatok (százalékban)?

Jól teljesítők Átlagosan teljesítők Alulteljesítők
BI, elemzés 47 38 31
Felhőszolgáltatások és -megoldások 34 26 29
Infrastruktúra és adatközpont 20 22 27
ERP 8 22 30
Kiberbiztonság, információs biztonság 13 16 20
Digitalizáció, digitális marketing 20 17 8
Mobilitás, alkalmazások 16 14 16
Hang- és adatkommunikáció, hálózat 8 12 13
CRM 6 10 7
Iparág specifikus fejlesztések 10 9 6

Forrás: Gartner (2017. 02.)

 

You may also like
CIOs Need to Help Scale the Digital Business
Be the CIO of Everything
CIOs Tackle Leadership in the Era of Digital Disruption
Find the Best Talent for Innovation