Egyéb
1

Guy Kawasaki 10 Tanácsa Üzleti Innovációkhoz

Innovation
Guy Kawasaki, korábban az Apple, jelenleg pedig a Canva vezető evangelistája Gartner Symposium ITxpo 2014-en tartott beszédében 10 pontban adta elő tanácsait az innoválással kapcsolatban.

Szórakoztató előadásában saját személyes történeteket és valódi példákat mutatott be a főként IT szektor vezetőkből álló közönségnek.

Kawasaki első három tanácsával arra bíztatta a vállalatokat, hogy értéket teremtsenek, ne csak pénzt, a küldetés helyett egy rövid, 3-4 szavas mantrát használjanak és ne féljenek letérni a járt ösvényről. Az nem innováció, ha a kézi könyvmásolóknak jobb tollakat adunk. Az az innováció, amikor feltaláljuk a lézeres fénymásolást.

1.) Teremtsünk értéket

2.) Haszáljunk mantrát

3.)Ne féljünk új utakat felfedezni

“Hiszem, hogy a cégeknek nem aszerint kell jellemezniük magukat, amit csinálnak, hanem amit nyújtanak.”

Guy_Kawasaki_3

4.) Elegancia, Kiforrottság és Mélység

5.) Nem tökéletes? Nem probléma

6.) “Virágozzék 100 felé”

Következő pontjaiban a termékekre fókuszált, amiknek kiforrottnak, elegánsnak kell lenniük, de nem feltétlenül tökéletesnek; figyelembe kell venni, hogy a vevők mire és hogyan használhatják a terméket, nem csak az eredeti rendeltetésüket. “Hagyd, hogy a virág 100 felé virágozzon” idézte Mao Ce-Tung elnököt “Magunk is meglepődhetünk, a vevők hány féle felhasználási módot találhatnak egy termékre”

7.) Ne féljünk attól, hogy esetleg megosztjuk az embereket

8.) Szállíthatunk rossz terméket, amíg utólag javítjuk, fejlesztjük azokat

Kawasaki úr szerint nem baj, ha termékeink megosztják a célközönséget. “Az ilyen típusú termékek érzelmeket keltenek az emberekben. Valaki szeretni, valaki pedig utálni fogja, ami rendben is van.”
Hozzátette, innovátorként a legnehezebben az tanulható meg, hogy a kiváltott ellenérzést először hogyan tudjuk figyelmen kívűl hagyni, majd késöbb hogyan tudjuk felhasználni a terméke fejlesztéséhez. ”

9.) “Niche Thyselves” – Szakosodj a réspiacokra!

10.) Meg kell tanulni eladni

Végezetül beszélt a termékek egyediségének és értékének szükségességéről, amit a 9-es pontal összegzett: “Niche Thyselves”, majd közölte a közönséggel: “Tökéletesíteni kell a reklámszöveget mind a külső mint pedig a belső célközönség felé.”
Tanácsába foglalta, hogy az előadások 10 diából álljanak, 2 percet szánjunk minden diára, amiken 30-as betűméretet az ideális.

Leave a Reply