Morzsa Parti
és Kerekasztal Beszélgetés


Szervezeti innováció

„A company’s culture is the foundation for future innovation.
An entrepreneurs job is to build the foundation.”
Brian Chesky – CEO and co-founder of Airbnb


Az elmúlt években a legtöbb felső vezetőknek készült tanulmány megállapította, hogy a vállalati növekedésnek,
valamint a versenytársak megelőzésének és legyőzésének a kulcsa ebben az egyre inkább ellaposodó, összetett és erős versenyhelyzetben az innováció.
Annak ellenére, hogy a vállalatok nagy része tisztában van ezzel, a gyakorlati megvalósítás mégsem sikeres:
kevés az olyan felsővezető, aki a dolgozók kreativitását, új termékek, szolgáltatások és folyamatok létrehozását,
valamint a további innovációt tartaná legfontosabb feladatának.

A vállalat vezetősége határozza meg az innováció mértékét és segíti a vállalati kultúra sokszínűségét és fenntarthatóságát.
Tradicionális vállalkozásoknál a legtöbb vezető ellenáll a változásoknak és nem nézi jó szemmel az innovációt.
A sikeres, exponenciálisan növekvő vállalatoknál azonban a jó stratégiai vezető támogatja a dolgozók kreativitását és nem fél az innovációtól.

Hogy állnak a magyar vállalatok a szervezeti innováció terén?
Sikerül-e a vállalkozás szerves részévé tenni az innovációs folyamatokat?
Támogatják-e a cégek a kreatív gondolkodásmódot nehéz problémák megoldása esetén?
Elég képzettek a vezetők, hogy a szervezeti változásokat a technológiai fejlődéssel összehangolva kamatoztassák az innováció terén?

Többek között ezekre a kérdésekre is keressük a választ május 4-én, a Gartner bulgáriai és magyarországi képviselete által szervezett rendezvényen.

Időpont: 2017. május 4., csütörtök, 15.00-17.30
Helyszín: 1038 Budapest, Papírgyár utca 58-59.

 

A rendezvény ingyenes, viszont előzetes regisztrációhoz kötött a korlátozott férőhely miatt.

Regisztráció

Részletes program

15.00 – 15.10 Köszöntő – Papp László, Area Manager – Gartner
15.10 – 16.00 Exponential Organizations – Salim Ismail, Founding Executive Director – Singularity University. Az előadás a Gartner CIO Leadership fórumán, valamint a barcelonai szimpóziumon hangzott el.
16.00 – 16.20 Szünet és networking
16.20 – 17.20 Szervezeti Innováció – Kerekasztal beszélgetés Kürti Tamás vezetésével, a Kürtakadémia tulajdonosával és intézményvezetőjével
Csóti Gábor (Investors In People)
Dr. Dobay Róbert (Menedzsmentor)
Kürti Tamás (Kürtakadémia)
Papp László (Gartner)

Regisztráció

Vezetéknév (kötelező)

Keresztnév (kötelező)

Cég (kötelező)

Cím

Email (kötelező)

Telefonszám

Kerekasztal résztvevői


Dr. Dobay Róbert

Dobay

bemutatkozója:

Dr. Dobay Róbert olyan üzleti gondolkodó, coach, aki bátran megy szembe a hagyományos vezetési konvenciókkal. Fiatal életkora ellenére olyan mennyiségű üzleti tapasztalattal rendelkezik üzletfejlesztés, vezetőfejlesztés, szervezet-átalakítás, és változásmenedzsment területén, amely egyedülálló a hazai üzleti világban.
Gyakorlatias gondolkodásának, rendkívüli kreativitásának és szakmai felkészültségének köszönhetően húszas évei végére olyan csúcsra ért a karrierjében, amelyről sokan csak álmodoztak. Elég, ha csak azt említjük, hogy az IBM-EMEA Delivery Centre ügyvezető igazgatója vagy a Getronics – Global Service Centre vezérigazgatója volt.
Ezután Róbert úgy döntött, kiszáll a mókuskerékből és új karriert kezd: tapasztalatait összegezve megalapította a Menedzsmentort, melynek célja, hogy a vállalkozások erősségeit, sajátosságait figyelembe véve lendítse előre a változásokat. A változások középpontjába a munkatársak, szervezetek erősségeit helyezi, így fektetve hangsúlyt a folyamatban résztvevők érzelmi elkötelezettségének megszerzésére. Alapelve szerint mindegy, hogy rövid vagy hosszú távon gondolkodunk, egy biztos: nem létezik mindenhol bevethető sablon, amely gyorsan látványos eredményhez vezet.
Megközelítésének hatékonyságát az bizonyítja a legjobban, hogy rövid idő alatt látványos változásokat ér el az üzletmenetben, amiről az ügyfelek rendkívül elismerően nyilatkoznak. Személyes márkáját a szakma is elismeri, ugyanis az ország 30 legismertebb üzleti coach-a között tartják számon.

Papp László

Papp

bemutatkozója:

Papp László programozó matematikus, az i-Tango Kft. ügyvezető igazgatója, a Gartner magyarországi képviseletének vezetője. Célja, hogy a Gartner – a nemzetközi vezető pozíciójának megfelelően – meghatározó, független véleményvezér szerepbe kerüljön a hazai infokommunikációs piacon, és aktív szereplője legyen a hazai IT társadalomnak.
Karrierjét 1991-95 között a Matávnál majd a BBL-nél kezdte; 1996-2006-ig a Pannonban dolgozott, ahol számos területen, számos projektben kipróbálta magát. Felelősségi körébe tartoztak az IT fejlesztések, az üzleti koordináció, üzleti projektek, projektvezetőként a 3G bevezetés, végül marketing osztályvezetőként a vállalati ügyfelek. 2006-2011-ig a Stratis partnere volt, ahol feladata lett a cég banki és biztosítási ügyfélbázisának fejlesztése, kiépítése, a Stratis jelenlétének stabilizálása és növelése e szektorokban.

Kürti Tamás

Kurti

bemutatkozója:

Második generációs vállalkozó, a KÜRT Akadémia tulajdonosa, intézményvezetője. Családi vállalkozásokat tömörítő hazai és nemzetközi szervezetek igazgatótanácsainak tagja. Első diplomája okleveles mérnök-menedzser, posztgraduális végzettsége szervezetfejlesztő-szupervizor, valamint diplomás coach. Érdeklődésének központjában felsővezetőként és szervezetfejlesztőként is a legújabb technológiák és exponenciális menedzsment módszertanok vezetői, szervezeti, közösségi alkalmazása áll. Felsővezetői és tulajdonosi csoportokkal dolgozik mágántulajdonú, tőzsdén jegyzett, és magastechnológiát alkalmazó cégek körében majd két évtizede.

Csóti Gábor

Csóti

bemutatkozója:

Csóti Gábor mikroelektronika és technológia szakirányú villamosmérnök, emberierőforrás-menedzsment és minőségmenedzsment szakirányú MBA, regisztrált nemzetközi Investors in People szakértő, szervezetfejlesztési tanácsadó. A brit Investors in People szervezetfejlesztési és akkreditációs rendszer hazai bevezetésének vezetője, a Magyarország Legkiválóbb Vállalatai Program kezdeményezője, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara vezetőségi tagja. Elkötelezett a szervezeti versenyképesség és a hazai üzleti kultúra fejlesztése, illetve a szervezeti innováció és a hálózatos tudásteremtés mellett. A Pannon Egyetem óraadó tanára, számos más felsőoktatási intézmény rendszeres vendégelőadója.