Blog
1

На 7 декември ще бъде проведена девета церемония по награждаване победителите в конкурса “ИТ мениджър на годината”

Специален гост и за първи път в България ще бъде председателят на борда на директорите на Европейската CIO асоциация Фреди ван ден Вингарт

На 7 декември от 19:00ч. в София Хотел Балкан, зала Средец, ICT Media и Клубът на ИТ мениджърите в България организират девета церемония по награждаване победителите в конкурса “ИТ мениджър на годината” 2016. Целта на инициативата е да насочи вниманието на бизнеса към ролята на ИТ директорите в ръководството на фирмите и институциите в България и да акцентира върху потенциала на информационните технологии за повишаване на продуктивността и конкурентоспособността. Наградите „ИТ мениджър на годината“ ще бъдат раздадени в три категории – “Иновации”, “Ефективност”, “Мениджмънт”. Специален гост на Церемонията и за първи път в България, ще бъде г-н Фреди ван ден Вингарт (Freddy Van den Wyngaert), председател на борда на директорите на Европейската CIO асоциация.

В рамките на събитието ще бъде връчена и специална награда в подкрепа на иновациите и младите хора, учредена в памет на Явор Димитров – един от учредителите на клуба на ИТ мениджърите, член на УС на Клуба и един от най-изявените български специалисти в областта на платежните системи.

По време на церемонията “ИТ мениджър на годината”, за пети път Клубът на ИТ мениджърите в България ще раздаде стипендии “CIO CLUB” на ученици с постижения в областта на математиката, информатиката и физиката. Учредяването им е продиктувано от ключовата роля, която технологиите имат за успеха на бизнеса, и необходимостта от добре подготвени специалисти в индустрията. Тази година Клубът на ИТ мениджърите в България ще награди 7 младежи, като всяка от стипендиите е на стойност 1200 лв. годишно. Шест от стипендиите се финансират от Клуба на ИТ мениджърите в България, а седмата – от ЕКО България.

Кръглата маса, която тази година ще бъде на тема “Лидерство в технологиите, когато ИТ е навсякъде”, ще започне в 17:00ч. Модератор на дискусията ще бъде г-н Юрий Генов, изпълнителен директор и член на УС на Банка ДСК и председател на УС на Клуба на ИТ мениджърите в България, а сред останалите участници са Александър Иванов, директор “Информационни технологии”, Петрол, Иван Такев, CIO, Гопет Транс, Веселин Рашин, директор “Бизнес оперативен център”, УНИКА България, Ласло Пап, партньор и управляващ директор, i- Tango Ltd., Gartner България и Унгария и Христо Стоянов, финансов директор, Бони Холдинг.

Церемонията „ИТ мениджър на годината“ 2016 се провежда в партньорство с БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ, Мобилтел и УниКредит Булбанк, а кръглата маса в партньорство с International Hotel Casino & Tower Suites.

И двете инициативи се провеждат със съдействието на Chivas, Dicota, Gartner и Georgievi Bros.

COMPUTERWORLD PC WORLD NETWORKWORLD CIO

София 1000, бул. „Кн. Ал. Дондуков“ 11, ет. 6, тел.: (02) 400 11 03, факс: (02) 988 0117, e-mail: Teodora_Ilieva@idg.bg

За допълнителна информация:

Теодора Илиева
ICT Media Teodora_Ilieva@idg.bg 02/400 11 03, 0885 203 890

За ICT Media:

ICT Media е водещият издател в областта на информационните технологии у нас, утвърдил се на пазара от 1990 г. насам. Компанията е притежател на изключителните лицензионни права за търговските марки на International Data Group Communications Inc. (IDG) на територията на България. ICT Media има няколко основни дейности – организацията на форуми и събития и издателска дейност чрез издаването на в. Computerworld, списание CIO, сп. NetworkWorld, сп. PC World. Освен това ICT Media развива и активна онлайн дейност, предлагайки електронна версия на печатните издания в сайтовете www.computerworld.bg, www.pcworld.bg, www.cio.bg и nww.idg.bg и портален сайт за всички електронни издания и онлайн услуги – IDG.BG.

За Клуба на мениджърите на информационни технологии в България:

Клубът на мениджърите на информационни технологии в България е създаден през 2007 г. и обединява професионалисти от различни индустриални сегменти – финанси, производство, услуги, здравеопазване, държавна администрация. Целите на сдружението са да съдейства за увеличаване ефективността и ефикасността на използването на информационните технологии в дейността на фирмите и институциите в България, както и за издигане позицията и авторитета на ИТ мениджърите в ръководството на фирмите и институциите в България. Клубът е eдин от организаторите на престижния конкурс “ИТ мениджър на годината”.

София 1000, бул. „Кн. Ал. Дондуков“ 11, ет. 6, тел.: (02) 400 11 03, факс: (02) 988 0117, e-mail: Teodora_Ilieva@idg.bg

You may also like
CIO Story: How to Drive a Culture of Innovation
Are You A Master CIO?
How CIOs Can Ensure a Seat at the Strategy Table
4 Reasons for CIOs to Improve Their Emotional Intelligence