Egyéb
1

Gartner Üzleti Reggeli – Középpontban a cloud sourcing

Május 5-én tartotta szokásos üzleti reggelijét az ITango, ahol a Gartner két tapasztalt elemzője osztotta meg a vendégekkel tudását. Az előadások központjában a cloud sourcing állt.

CloudSourcingLocalBriefingA magyarországi Gartner-képviselet idén is megrendezte szokásos üzleti reggelijét, ahol külföldi, a nemzetközi trendeket testközelből ismerő elemzők tartanak eligazítást az informatika világának aktuális és meghatározó kérdéseiről. Az idén a felhőalapú technológiák biztosítottak olyan témát, melyről érdemes többet megtudnunk.

Sourcing – itt az idő a váltásra

A köszöntő és a reggeli után Roberto Sacco, a Gartner Research kutatási igazgatója tartott előadást arról, mire kell figyelni, ha cloud alapú technológiákról tárgyalunk (Negotiating Cloud Service Contracts with both Mega and Cool vendors.) Elmondása szerint a következő 2-3 évben 70% meg fogja változtatni a technológiai és beszerzési kapcsolatait. Előadásában olyan gyakorlati részletekre is kitért, hogyan kerülhetők el a felhőalapú szolgáltatások szerződésében felmerülő rejtett költségek, vagy hogy milyen kockázatokkal kell számolnunk.

Digitális innovációk – szilárd IT üzemeltetés

Claudio da Rold, az IT szolgáltatások és a Sourcing kutatásainak vezetője előadásában (Drive Digital Business Success Through Bimodal Adaptive Sourcing) arról beszélt, mit jelent a digitális üzleti siker, és mire van szükség ennek eléréséhez: ismerjük, megfelelően használjuk és integráljuk a cloud technológiákat, a külső beszállítókat, és a saját kapacitásainkat. Elmondása szerint a Bimodal sourcing felépítését a futással lehet a legjobban szemléltetni: üzemeltetéséhez egyszerre kell jó maratonfutónak és jó sprinternek is lennünk, azaz úgy kell fenntartani az informatikai rendszerünk stabilitását, hogy közben agilis maradjon, és alkalmazkodni tudjon a digitális innovációkhoz is.

Az előadások után kiscsoportos workshopokon, majd személyes konzultációk keretein belül kaphattunk választ olyan kérdésekre, melyek négyszemközti megbeszélést igényeltek . A résztvevők elmondása alapján azért volt hasznos a délelőtt, mert kötetlen hangulatban kaphattak gyakorlati tanácsokat olyan szakértőktől, akik nemzetközi tapasztalatukkal megbízhatóan adtak választ a felmerülő kérdésekre.

Ha szeretne értesülni következő rendezvényeinkről, figyelje weboldalunk eseménynaptárát vagy kövessen minket facebookon.

Leave a Reply