Egyéb
1

Digitalizáció – a pénzügyi szolgáltatások új perspektívái és lehetőségei

Mit hozhat a digitalizáció a pénzügyi szolgáltatók számára? Hogyan kell élni az ezzel érkező új lehetőségekkel? Ezekre a kérdésekre is választ kaptunk június 4-én, a Portfolio, az Innodox és a Ness közös rendezvényén, ahol a Gartner Executive Partnere, Németh János Pál is előadott.

A programokat Nagy Dominique, az Innodox Technologies CEO-ja nyitotta, aki bevezetőjében a digitalizáció okozta változásokról beszélt. Facebook segítségével növekvő terrorszervezet, döntésképes, intelligens robotok – ez mind a jelen. S hogy mit hozhat még? Sok lehetőséget, melyekkel csak akkor tudunk élni, ha tudatosan felkészülünk rájuk.

Papír nélküli bankok, ügyfélkommunikáció

Tudnak-e a bankok papír nélkül működni? Tette fel a kérdést Kovács Attila, (Ness Hungary Kft.), aki előadásának témáját a hazai bankszektoron keresztül ismertette. Előadásában pozitívan beszélt az egységes digitalizációs stratégiáról, amelynek köszönhetően sokat javult, és még sokat javulhat a bankok helyzete. Kapuszta Norbert (Innodox Technologies Kft.) előadása ugyanezt a témát folytatta, de az ügyfélkommunikációra helyezte a fókuszt. A digitális világgal lépést tartó pénzügyi szolgáltatók fő kihívásaiként a következőket nevezte meg: személyre szóló legyen, releváns, a megfelelő csatornán érkezzen, gyorsan. Sajnos azonban jellemzően nem teljesül minden, mivel az ügyfélkommunikáció szigetszerű megoldásokból áll össze, amiből nehezen áll össze egységes kép.

Ügyfélkezelés a digitális világban

Termékből szolgáltatás, szolgáltatásból élmény – nem egyszerű folyamat, de mindenképpen megtérül. Természetesen a legtöbb válallatot érdekli ügyfeleinek véleménye, azonban kevesen vannak azok, akiknél később ennek köszönhetően bármi is változik – mondta Németh János Pál. A Gartner Executive Partnere szerint azonban érdemes saját szervezetünk határain túl nézni, és nem csak azzal foglalkozni, mi mit tudunk adni, hanem azzal is, az ügyfél amúgy mit várna el. Azonban tény, nem könnyíti a bankok helyzetét, hogy az ügyfeleik számára nem egy másik bank jelenti a viszonyítási alapot, hanem például az Airbnb, az Uber és a digitális világ más játékosai. Nehéz ezt megugrani, de az ügyfelek segítenek, csak kérdezzük őket, és vegyük is figyelembe válaszaikat.

Leave a Reply